✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

Hoe hydrateer je je huid het beste?

Waarom is het hydrateren van je huid zo belangrijk? Met een goede hydratatie oogt je huid een aantal jaren jongen. Vermindert het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels, je huid meer volume krijgt en je een mooie stralende glas op je huid hebt. Zie het bijvoorbeeld als een fruitstuk wat vocht verliest. Op het moment dat het zijn vocht verliest komen er craquelé achtige nerfjes. Dit is met onze huid precies hetzelfde.

Wat betekent hydratatie?

Hydratie betekent vocht in je huid. Echt iets wat je huid nodig heeft. Je huid wordt gehydrateerd van binnenuit, een diepere huidlaag. Wanneer je huidcellen onvoldoende vocht bevatten ziet de huid er doffer uit, kan je schilfers krijgen en voelt de huid erg droog aan. Heb je nou last van een vettere huid, dan kan je huid wel goed gehydrateerd zijn, maar je kan nog steeds een te kort aan vocht hebben. Vergeet dat niet!

Hydraterende producten zoals crèmes zijn erg slim, en daar kom ik zo dadelijk nog op terug, maar je kan je huid ook zelf hydrateren van binnenuit. Begin met voldoende water drinken en een gezonde levensstijl aan te houden. Dankzij de extra antioxidanten ben je goed beschermt tegen vrije radicalen. Dan komt de hydratatie van je huid alleen goed uit.

Hoe verliest de huid vocht?

Er zijn veel verschillende oorzaken.

  • Je kan een niet goed functionerende huidbarrière hebben door de beschadigingen van buitenaf, dat kan dan komen door slechte cosmetica, stress of ouder worden.
  • Het kan komen door (weer)omstandigheden, zoals een droge lucht, koud weer of juist weer een te lange en te warm douche.
  • Je huid kan ook vochtarm worden wanneer er onvoldoende stoffen beschikbaar zijn in de huid die het water vast houden
  • Ten slotte kan de huid droog raken wanner het transport van water uit de diepere huidlagen naar de oppervlakkige huidlagen te traag is.

 

Hoe je je huid dan het beste kan hydrateren is simpel weg om ervoor te zorgen dat je meer vocht inbrengt dan dat je verdampt. Er zijn verschillende ingrediënten die er zorgen voor vochtbinding in de huid. De 2 belangrijkste ingrediënten zijn glycerine en hyaluronzuur. Hyaluronzuur kan tot wel 1000x keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Hierdoor zorg je ervoor dat vocht niet direct weer uit de huid verdampt en kan op deze manier de huid goed voeden en niet droog uit laten zien. Ook onze skinbooster staat in teken van hydratatie. Het hydrateerd de huid op de verschillende lagen waardoor je meer volume krijgt en het geeft je een glowy en een gehydrateerde huid. Iets wat erg voedt net na de zomer.

La Colline Cellular Youth Hydration Serum

Als je een vochtarme huid hebt, die daarnaast ook nog erg droog is, is het belangrijk om deze dan goed te voeden. Een fijn product hiervoor is de La Colline cellular youth hydration serum. Dit serum biedt je huid een frisse textuur. De formule van dit serum bevat de hoogste concentratie Hydracell factor, daarnaast is het verrijkt aan glycerine. Het serum trekt dieper in je huid en zorgt voor het beste vocht herstel tot in de onderste huidlagen.

Voor meer vragen of een goede hydratie, producten of een ander huidprobleem. Kan je altijd langskomen of even bellen naar ons huidinstituut.

Liefs, 

Rachsjanda Venneman

Online huidcoach & founder Scenery – Cosmedisch huidinstituut – 

rachsjanda@scenerybeauty.nl

0416-224450