✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

Hoe kan je je huid het beste beschermen na je veertigste?

Na je veertigste begint je huid te veranderen. Je zult gaan merken dat je jouw huid meer aandacht moet geven. Je bindweefsel verliest beetje bij beetje zijn elasticiteit. Rimpeltjes en fijne lijntjes worden steeds meer zichtbaar, ook zal er volume verloren gaan en verslappingen komen. Huidveroudering kunnen we helaas niet tegen gaan, maar we kunnen het wel beperken en minimaliseren.

Je huid beschermen na je veertigste

Als eerste is het verstandig om een goede verzorging te hebben. Reinig daarom je huid dagelijks, gebruik iedere dag, ook in de winter, een goede SPF en laat daarnaast zo af en toe een behandeling doen voor een goede en diepe hydratatie.

Het is goed om regelmatig je huid te hydrateren als je je huidbarrière gezond en stralend wilt houden. Een goed gehydrateerde huidbarrière is beter beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hydraterende producten bevatten vaak ingrediënten als hyaluronzuur, ceramiden en glycerine, hierdoor zal je huid het vocht beter vasthouden en uitdroging voorkomen.

Je zult het misschien in onze vorige blogs ook al gelezen hebben, naast een goede verzorging is het super belangrijk om je gezicht goed te beschermen tegen UV-straling. Naast UV-straling van de zon, wordt onze huid ook blootgesteld aan HEV-straling, dat is de straling die van schermen zoals computers en smartphones afkomen. Deze stralingen kunnen huidveroudering veroorzaken. Gebruik producten die zowel UV- als HEV-bescherming kunnen bieden. Laat je hierin goed adviseren wat voor jouw huid het beste is om alle dagen te kunnen gebruiken.

Vermijdt onnodig warm water, langdurige blootstelling aan warm water tijdens bijvoorbeeld het douchen, het kan een negatieve invloed hebben op je huid en kan soms zelfs bijdragen aan het ontstaan van huidproblemen. Vooral mensen met een gevoelige huid (bijvoorbeeld couperose) moeten extra voorzichtig zijn en hun huid goed beschermen.

Hoe kan je je huid het beste beschermen na je veertigste?

Huidteint

Bij veel veertigplussers die in hun vroegere jaren veel blootstelling aan de zon hebben gehad, zie je dat nu terug als donkere vlekken. Hier hebben wij in ons huidinstituut speciale behandeling voor om deze te verminderen. De cosmelan depigmentatie is een intensief depigmenterende methode met een prachtig effect, dat de overproductie van melanine melanocyten reguleert en het verschijnen van nieuwe donkere vlekken remt en bestrijdt.

Heb jij last van pigmentatie, of andere huidproblemen? Maak dan snel een afspraak of loop een keer binnen in ons huidinstituut!

Liefs, 

Rachsjanda Venneman

Online huidcoach & founder Scenery – cosmedisch huidinstituut.

rachsjanda@scenerybeauty.nl

0416-224450