✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

Oog crème aanbrengen, hoe doe ik dit op de juiste manier?

Je ogen spreken boekdelen en verraden al je geheimen. Je kan vrolijk zijn, een traan laten van verdriet of geluk of juist heel verleidelijk in iemand zijn ogen kijken.

original-F4451803-3514-4C39-BA57-C3AA7B2877F4

Je ogen zeggen veel, zorg er dus goed voor. Maar hoe doe je dit op de juiste manier? De huid rondom je ogen is de dunste huid van je hele gezicht. Helaas veroudert je huid rondom je ogen ook het snelst. Niet alleen door die dunne huid maar ook omdat dat deel constant  in beweging is. Je knippert, lacht en fronst met je ogen. Daarnaast hebben je ogen minder talgkliertjes. Vaak wordt er pas aandacht besteedt aan de ogen als vrouwen 30 zijn en de eerste tekenen van veroudering verschijnen. Het is beter om de veroudering voor te zijn en hier mee te beginnen als je in de 20 bent. Heb je dit nou niet eerder gedaan, ben je nooit te laat om er mee te beginnen. Je huid profiteert van een oog crème, ongeacht je huidtype of leeftijd.

Hoe breng je op de juiste manier een oog crème aan?

Gebruik je ringvinger voor het aanbrengen van je oog crème in plaats van je wijsvinger:

Het meest gangbare voelt voor de meeste mensen om met hun wijsvinger hun crèmes aan te brengen, en voor de meeste crèmes is dat ook helemaal goed. Maar voor het aanbrengen van je oog crème kun je beter je ringvinger gebruiken. Deze vinger heeft de zachtste aanraking, daardoor zorgt deze vinger voor de minste druk op je huid. Breng een klein beetje crème aan op je vinger topje en dep het met kloppende bewegingen zachtjes aan op de huid. Werk daarbij van binnen naar buiten. Zowel onder het oog als boven het oog.

Let op je wimperrand met het aanbrengen van je oog crème:

Je bent snel geneigd om de oogcrème direct onder je wimpers aan te brengen, maar het is beter om een klein beetje afstand van je wimpers te houden. Als je de oogcrème te dichtbij je wimpers aanbrengt, komt de crème vanaf je wimpers uiteindelijk in je ogen terecht. Dit kan resulteren in irritaties. Een regel; breng de oog crème aan op het bot rondom de ogen zowel boven als beneden. Door het knipperen loopt de oog crème vanzelf waar het naartoe moet.

De juiste hoeveelheid voor het aanbrengen van je oog crème:

De huid rondom je ogen is maar een minimaal stukje van je gezicht, dus gebruik vooral niet teveel crème. Royaal smeren zodat de crème extra goed kan werken of extra veel in je huid zal opnemen  werkt niet.  Als je teveel aanbrengt belandt het al snel op plekken waar de crème niet hoeft te komen. Een spelden knopje of de hoeveelheid als de grote van een doperwt is al voldoende. Laat het vervolgens een minuutje intrekken voor je verder gaat met de rest van je skin care.

original-AF06EA0B-04DA-45CD-88BA-FEF0C9C1E2A8

Voor meer adviezen over hoe jij jouw oogverzorging het beste aan kan brengen en welke oogverzorging het beste bij jouw huidwensen past, staan onze huidmanagers klaar om jou een passend advies op maat te geven.

Liefs, 

Rachsjanda Venneman

Online huidcoach & founder Scenery

rachsjanda@scenerybeauty.nl

0416-224450