✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

40+ HUIDVERZORGINGSTIPS

Na je veertigste zul je merken dat je huid aan het veranderen is. Dit heeft vaak meerdere en verschillende factoren. Je huid lijkt dunner en dehydratatie kan een belangrijk probleem worden. De huid geeft signalen van veroudering, denk daarbij aan: pigmentatie, veranderingen in gezichtscontouren en verlies van elasticiteit. Je huid verzorging na je veertigste is enorm belangrijk voor het behoudt van een jeugdige huid. In deze blog deel ik de 4 tips hoe je jouw 40+ huid het beste kan verzorgen!  

Hydratatie masker - Beautysalon Drunen

 

Hieronder staan 4 tips om jouw 40+ huid optimaal te verzorgen:

TIP 1: Reinigen en skincare routine

Een gezonde huid begint bij een goede reiniging. Op een schone huid werken de producten het meest effectief.  Weet je niet waar je moet beginnen, kun je altijd langskomen voor een huidscan. Een van de huidmanagers analyseert jouw huid en op basis daarvan adviseren wij de juiste producten en routine voor thuis.

TIP 2: Exfoliëren

Exfoliëren is een doeltreffende manier om de dode huidcellen te verwijderen. Iedere huid vernieuwt zichzelf van onderaf, en hoe ouder je wordt, hoe langzamer dit gebeurt. Bij exfoliëren versnel je dit proces. Laat je van te voren wel goed adviseren welke exfoliant goed bij jouw huid past.

TIP 3: Zonbescherming

Dit is een van de belangrijkste aspecten om huidveroudering tegen te gaan. De zon is hierin je grootste vijand en kan veel schade brengen aan je huid. Naast UV-Straling is ook blauw licht (van onze schermen) schadelijk voor de huid en versnelt het verouderingsproces. Gebruik iedere dag een SPF! Dit resulteert in het verlies van de stevigheid in de huid en versnelt collageen afbraak. Gebruik daarom dagelijks een goede bescherming voor zowel UV-Straling als HEV-Straling (blauw licht). Bekijk hier onze uitgebreide assortiment voor bescherming.

TIP 4: Hydrateren

Na je veertigste neemt de cel activiteit in de huid af, waardoor er minder hylaronzuur wordt aangemaakt. Hylaronzuur is verantwoordelijk voor onze vocht huishouding. Het is daarom extra belangrijk om de huid goed te hydrateren. Dit kun je doen door middel van de skinbooster behandeling. Hiermee brengen we hylaronzuur in de huid daar waar het nodig is. Daarnaast raad ik je aan om je te laten adviseren voor de juiste skincare. Let op: vocht inbrengende crèmes bestaan niet! Een crème zorgt ervoor dat jouw bovenste huidlagen beschermt en soepel blijven.  Wil jij je huid wel optimaal hydrateren, dan adviseer ik je om een serum te gebruiken met een laag moleculair hylaronzuur. Hoe lager het molecuul hoe dieper het in je huid kan komen. Ben jij opzoek naar een echte vocht boost, dan is dit jouw musthave!

Wil je meer weten hoe jij jouw 40+ huid kan onderhouden, onze experts staan graag voor jou klaar!

La Colline - Scenery beauty

Liefs,

Rachsjanda Venneman

Online huidcoach & founder Scenery – Cosmedisch Huidinstituut.

rachsjanda@scenerybeauty.nl

0416-224450