✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

Hoe verzorg je jouw huid in de winter?

Je huid voorbereiden op de winterse temperaturen

Je huid voorbereiden op de winterse temperaturen

Wanneer de temperatuur daalt, komen de dikke jassen, laarzen en sjaals tevoorschijn om ons te beschermen tegen de winter, maar ons gezicht is niet beschermd tegen de gure invloeden van buitenaf. Goed afgestemde winter huidverzorging is daarom cruciaal. Je huid vraagt om meer verzorging aangezien het ook constant is blootgesteld aan de winterse weersinvloeden. Een goede winterverzorgingsroutine is daarom juist zo belangrijk!

Waarom dit zo belangrijk is?

Zowel de temperatuur als de vochtigheidsgraad dalen, die beide een negatieve invloed hebben op je huid. Wij hebben in de winter meestal te maken met dramatisch weer zoals harde wind en temperaturen rond of onder het vriespunt en je gezicht krijgt dit elke dag te verduren. Daarnaast hebben we ook te maken met vervuiling, giftige stoffen in het milieu, maar ook onze centrale verwarming. Dus als de seizoenen veranderen merkt je huid dat zeker ook, aangezien je gezicht direct in contact staat met deze omgevingsfactoren. Hoewel het in de winter altijd verleidelijk is om de watertemperatuur hoger te zetten, kunnen hete douches en baden erg uitdrogend zijn voor je huid. Probeer de temperatuur wat lager te zetten, zo droogt je huid ook minder uit en is het minder schadelijk voor je huid. 

Het is ook altijd belangrijk, dus niet alleen in de winter maar het hele jaar door, om je gezicht te reinigen met lauw/ koud water. Dit voor het behoud van je huidconditie.

Winter huidproblemen:

Net zoals je in de zomer een vettere huid kunt hebben, kun je in de winter huidklachten krijgen als het kouder en droger wordt. Dat is geen toeval. Zijn één van onderstaande problemen je bekend in de koudere winter maanden?

Beautybehandelingen Drunen

Je huid voorbereiden op de winterse temperaturen:

Dit zijn enkele van de belangrijkste huidproblemen die zich in de winter vaak voordoen. Hoewel je sommige van deze problemen het hele jaar door ook kunt ervaren, zijn ze vooral problematisch tijdens de strenge wintermaanden. Wanneer je buiten bent, wordt je huid blootgesteld aan winterse temperaturen en is er vrijwel geen vocht beschikbaar om het verloren vocht aan te vullen. Maar dat is niet alles, ook is er in de winter meer luchtvervuiling, waardoor de kans op schade door vrije radicalen en vroegtijdige veroudering toeneemt. Een goede winter huidverzorging kan alle huidproblemen aanpakken die je wilt voorkomen.

De juiste winter skincare waar je huid om smeekt

Zoals je al eerder gelezen hebt is het belangrijk om te voldoen aan de behoeftes van je huid. Zo vraagt je huid in de winterse omstandigheden meer aandacht en een net iets andere aanpak. Wil jij stapsgewijs weten hoe jij jouw huid optimaal kunt voorbereiden op de winterse temperaturen?
Lees dan de blog over de 7 stappen naar een “winter proof” huid.

De winter en jouw huid

De winterperiode, niet iedereen is er dol op en naar alle waarschijnlijk je huid ook niet zo. Maar dat betekent niet dat de winter een ravage moet aanrichten aan jou of je huid. Haal het beste uit het koude weer met de juiste  huidverzorgingsroutine voor de winter afgestemd op jouw huid behoeftes. Wij adviseren je graag voor jouw “winter proof” huid.

Ontdek hier hoe jouw huidconditie is en wat wij voor jou en je huid kunnen betekenen.

Lieve groetjes,

Rachsjanda Venneman

Eigenaresse SCENERY -cosmedsich huidinstituut