✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

Is hyaluronzuur goed voor de huid?

Hyaluronzuur is een stof die in ons eigen lichaam voorkomt. Het is een belangrijke stof voor de huid omdat het deze gehydrateerd houdt. Het is van origine een stof dat bedoelt is om gewrichten soepel te houden en vocht vast te houden. Hyaluronzuur speelt een belangrijke rol in de huid. En daarnaast is het speciaal weggelegd voor de hydratatie en volume in de huid.

Naar mate we ouder worden, zal het hyaluronzuur in ons lichaam steeds meer afnemen. Dat is de reden dat tegenwoordig in huidverzorgingsproducten steeds meer hyaluronzuur zit. Dit komt omdat het goed vocht kan vasthoud en je op deze manier minder fijne lijntjes in de huid zal merken.

Wat is hyaluronzuur? 

HA is de afkorting van hyaluronzuur en zo zul je het misschien ook wel kennen op de verpakkingen van je huidverzorgingsproducten. Om een duidelijk idee te krijgen van hyaluronzuur is dat slechts enkele gram hyaluronzuur het vermogen heeft om tot wel 6 liter water vast te houden. Hyaluronzuur heeft het vermogen om vocht in cellen te reguleren, zodat het ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Dit zorgt voor een gezonde en stralende huid met meer volume.

Is hyaluronzuur goed voor elke huidtype? 

Natuurlijk is het antwoord JA! Hyaluronzur is een echte aanwinst voor elke huid. Van een extreem droge tot een redelijk vette huid, het zal altijd goed zijn. Omdat hyaluronzuur de vochthuishouding reguleert kan het zowel op een droge huid maar ook op een vette huid. Vet onttrekt namelijk vocht uit de huid, dus ook dan is het belangrijk goed te hydrateren. Voor jonge mensen is het goed om de vochthuishouding zoveel mogelijk op peil te houden en voor wat rijpere mensen is het goed om de vochthuishouding goed aan te vullen, waardoor de huid ook meer volume krijgt.

 

Wat doet hyaluronzuur voor de huid? 
  • Intensief hydraterend.

Als je de huid goed hydrateert door middel van hyaluronzuur dan voelt je huid vol en krachtig aan. De huid zal er gezond, en stralender uit zien.

Ik vergelijk het altijd als een stuk fruit. Bevat het veel vocht is deze mooi rond en egaal. Verliest het vocht dan wordt een fruitstuk craquelé achtig. Dit is ook wat er met de huid kan gebeuren.

  • Antioxiderende werking.

Uit verschillende onderzoeken van de afgelopen tijd is gebleken dat hyaluronzuur kan werken als een schild tegen vrije radicalen waar we in ons dagelijks leven mee te maken hebben. Bijvoorbeeld: Luchtvervuiling, UV-Straling, make-up etc.

  • Geschikt voor elk huidtype:

Hyaluronzuur is geschikt voor elk huidtype, zelfs een gevoelige of acne-gevoelige huid, evenals personen met een vettere of glimmende huid.

  • Rimpel verzachter

Bij een goed dehydraterende huid lijken lijntjes en rimpels minder zichtbaar. Hyaluronzuur is daarom een perfect ingrediënt voor mensen met een rijpere huid die een gladdere huid wensen.

Liefs, 

Rachsjanda Venneman

Online huidcoach & founder Scenery – cosmedisch huidinstituut.

rachsjanda@scenerybeauty.nl

0416-224450