✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

In 7 stappen naar een “winter proof” huid

De juiste skincare waar je huid om smeekt in de winter!

Het is belangrijk om te voldoen aan de behoeftes van je huid. Zo vraagt je huid in de winterse omstandigheden meer aandacht en een net iets andere aanpak. In deze blog lees je 7 tips die jou zullen helpen aan een goed voorbereiding op de huid in de winter!

Stap 1. Gun je huid extra aandacht met een winterglow gezichtsbehandeling

Speciaal voor de winterperiode hebben wij een winterglow behandeling samengesteld wat zorgt voor extra hydratatie, extra voedingsstoffen in de huid sluizen die je huid nu echt kan gebruiken, maar ook extra warmte. Er zijn verassende elementen aan toegevoegd die je nog niet eerder van ons gewend was. De behandeling voorkomt een droge winterhuid en zorgt voor ultiem comfort.

Met de winterglow behandelingen combineren we diverse elementen om jouw huid in TOP conditie te krijgen en winter proof te maken! Zo zitten er ook elementen in verwerkt met hotstones in het gezicht, maar ook ultrasound. We combineren oude technieken met de meest nieuwe technieken.

Smart treatment op maat

Stap 2. Verruil je uitdrogende cleanser voor een hydraterende cleanser

Reinigers op waterbasis zijn geweldig voor de vette huid, maar in de winter heeft je huid al het vocht nodig dat beschikbaar is omdat er geen tot weinig vocht in de lucht is.  Dit is de beste tijd om te stappen op een reinigende olie, die helpen de natuurlijke oliën in de huid te herstellen en tegelijkertijd onzuiverheden te verwijderen. Als je een vette huid hebt en bang bent dat dit te veel voor je is, probeer dan een wash off, die zowel water- als olie-ingrediënten gebruikt om de huid te reinigen zonder het vocht eruit te halen. 

3. Je gezicht peelen of scrubben in de winter!

Je winterverzorgingsroutine zou niet compleet zijn zonder regelmatig te scrubben of te peelen. Omdat de huidbarrière in de winter trager werkt, hopen dode huidcellen zich eerder op. Hierdoor krijgt je huid het droge, schilferige uiterlijk dat zo berucht is in de winter. Een exfoliator of peel is een goede manier om enkele keren per week zachtjes te scrubben/peelen om de winterse huidopbouw te verwijderen. Daarnaast stimuleert het je huid ook nog om harder te werken en zo nieuwe celaanmaak te activeren.

Wees dus niet bang dat je huid dunner wordt, ja activeert nieuw aanmaak waardoor jouw onderlaag juist dikker wordt en weerbaarder.

4. De huid extra hydrateren met een goed serum in de winter

Het aanbrengen van de juiste serum voordat je de voedende crème aan brengt is een winterverzorgingsstap geworden die je niet mag overslaan.  Het gebruik van een serum vóór je crème is DE manier om extra vocht en belangrijke ingrediënten toe te voegen, en je huid zal alles opnemen tot in de onderste huidlagen. Dit omdat een serum kleinere moleculen bevat , kan het dieper in de huid door dringen.

Daarom is een serum ook super waardevol. Bovendien zitten serums boordevol vitaminen, antioxidanten, botanische ingrediënten en andere voedende en hydraterende ingrediënten die je huidverzorgingsroutine in de winter een boost zullen geven.

5. Geef je ogen de onmisbare oogcrème

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is de huid rond je ogen erg dun en bevat het daarnaast ook nog de meeste spiertjes. In de winter heeft dit deel van het gezicht extra te lijden onder de strenge winterse omstandigheden. Als je normaal geen oogcrème gebruikt, is de winter HET moment om dat wel te doen. Een oogcrème minimaliseert niet alleen donkere kringen en wallen onder de ogen, maar gaat ook veroudering tegen en beschermt tegen kraaienpootjes. 

6. Hydrateer met een goede gezichtscrème afgestemd op jouw behoeftes

De winter is de tijd dat je huid een beetje extra van alles nodig heeft: hydratatie, voeding en bescherming. In het algemeen heeft de huid behoefte aan herstel. De winter knaagt aan de oppervlakte, zorgt voor een opeenhoping van dode huidcellen en veroorzaakt ongemakken, van droogte tot roodheid, dus de huid kan wel wat extra gebruiken.

Dat is waar een goede voedende crème om de hoek komt kijken. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat je in de winter extra volle crème moet gebruiken. Dat kan voor sommige mensen waar zijn, maar let meer op de ingrediënten dan op de zwaarte. Zoek naar gezichtscrèmes die ingrediënten bevatten die de winterhuid ook nodig heeft, zoals o.a. Hyaluronzuur, Ceramiden, en Sheaboter.

7. Bescherm je huid tegen UV-straling, vrije radicalen en blauw licht

Zelfs als de zon niet krachtig schijnt, is een veilige “zonnebrandcrème” een doeltreffende manier om je te beschermen tegen straling en schade door vrije radicalen. Ik zelf noem het niet graag zonnebrand creme maar bescherming, Omdat je vaak het idee hebt met zonnebrand creme dat je dit alleen hoeft te smeren als de zon schijnt. Niets is minder waar.

Ook als de zon niet krachtig schijnt is er straling aanwezig en dien je je daar te allen tijde voor te beschermen. Dit is een belangrijke stap om vroegtijdige veroudering te voorkomen. Elke dag een SPF is dan ook een must in de winter.

Maar niet alleen de straling van buiten is schadelijk denk ook aan onze schermen waar we steeds langer voor zitten. Onze laptops, computers, smartphones of tv’s zorgen ervoor dat we worden blootgesteld aan blauw licht.

Blauw licht kan het evenwicht in je huid verstoren en meer vrije radicalen genereren, die oxidatieve schade in de huid veroorzaken. Het tegengif hiervoor zijn antioxidanten. Onder andere Vitamine C beschermt de huid tegen anti-oxidanten.

Het is dus belangrijk dat je 365 dagen een bescherming draagt die zowel beschermt tegen UV straling, vrije radicalen maar ook blauw licht.

Wil je een echte beschermer die tegen diverse stralingen beschermt, en ook zich ook nog aanpast aan je huidskleur om deze egaler te maken, dan hebben we hier een mooi product;

De winter en jouw huid

De winterperiode, niet iedereen is er dol op en naar alle waarschijnlijk je huid ook niet zo. Maar dat betekent niet dat de winter een ravage moet aanrichten aan jou of je huid. Haal het beste uit het koude weer met de juiste  huidverzorgingsroutine voor de winter afgestemd op jouw huid behoeftes. Wij adviseren je graag voor jouw “winter proof” huid.

Ontdek hier hoe jouw huidconditie is en wat wij voor jou en je huid kunnen betekenen

Lieve groetjes,

Rachsjanda Venneman

Eigenaresse SCENERY -cosmedsich huidinstituut