✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

WERKT COLLAGEEN OOK TEGEN RIMPELS?

Collageen wordt steeds vaker genoemd als het wondermiddel om je huid jong, strak en rimpelvrij te houden. Het zit in voeding, maar is ook steeds vaker te vinden in crèmes.

Collageen elixir - Huidinstituut Scenery
Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat voorkomt in het bindweefsel van je lichaam, zoals je huid, botten, pezen en kraakbeen. Beschouw het als lijm die alles bij elkaar houdt. Het maakt je huid stevig, elastisch en laat je gewrichten soepel werken. Als je jonger bent, produceert je lichaam veel collageen. Vanaf je 25e  levensjaar neemt deze productie geleidelijk af. En vanaf je 50e levensjaar stopt je lichaam met het aanmaken van collageen. Dit leidt tot huidveroudering en kan samengaan met rimpels, fijne lijntjes, een slappere huid en zelfs met gewrichtspijn.

Het is daarom ontzettend belangrijk om jouw collageen goed op peil te houden. Ik zelf heb al een aantal verschillende collageen uitgeprobeerd, en heb nog nooit zoiets gehad als het Collageen Elixir. Bij andere collageen drankjes of supplementen merkte ik dat de smaak hiervan niet lekker of visachtig was of dat ik nauwelijks resultaat kreeg. De Collageen Elixir ben ik nu samen met mijn man voor een aantal maanden aan het gebruiken en bij de tweede week merkten wij beide al verbetering. Mijn man merkte het erg aan zijn energie en ik zelf merkte het heel erg van binnenuit.        

 

Welke type collageen is er?

 Er zijn 28 verschillende typen collageen waarvan de 4 type hieronder de meest voorkomende zijn:

Collageen type 1: Vooral gevonden in het bindweefsel.

Collageen type 2: Te vinden in gewrichten en tussenwervelschijven.

Collageen type 3: Vooral te vinden in de huid en bloedvaten.

Collageen type 4: Bestanddeel van je nieren, binnenoor en ooglens.

 

Collageen is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dat betekent dat het wat langer de tijd nodig heeft om resultaat te zien. Het gebeurt niet meteen, het heeft enkele weken nodig. Gun het ook die tijd.

Hoe kan je collageen verlies voorkomen?

Helaas is het echt onmogelijk om aan de leeftijd gerelateerd collageenverlies te voorkomen, maar gelukkig is het wel mogelijk om dit proces te vertragen. Het roken van sigaretten en het drinken van overmatige hoeveelheden alcohol hebben een negatieve invloed op de collageen productie. Met een gezonde levensstijl door het volgen van een voedingsrijkdieet en het vermijden van roken en alcoholgebruik helpt dat bij het vertragen van de collageenafbraak. Zo stel je de kleine beginnende tekenen van huidveroudering uit. En naast dit is het ook belangrijk ook zoveel mogelijk stress te voorkomen. Probeer ontspannende momenten voor jezelf te creëren, zodat je ook balans houdt in je leven.

Werkt collageen tegen huidveroudering?

Collageen is een lichaamseigen stof die steeds meer afneemt naar mate we ouder worden. Het aanvullen van je collageenpeil kan zichtbare lijntjes, rimpels en cellulitis verminderen. Collageen wordt ook wel gezien als het anti- aging werkstof in de cosmetica wereld. Alleen door de interactie tussen stevige collageenvezels en rekbare elastinevezels. Uit vele onderzoeken en behandelingen die wij bij ons in het instituut hebben uitgevoerd, blijkt dat collageen zeker een goede werking heeft tegen huidveroudering.

Wat moet ik doen om mijn rimpels te verminderen?

Bij Scenery hebben wij de perfecte behandeling om jouw rimpels te verminderen: collageendraden. Het is een naaldloze behandeling voor de rimpels. Na 1 behandeling zie je al direct verschil. We brengen de collageen draad aan in je rimpel met een speciaal serum en tool. De draad zakt in jouw huid en gaat daar je collageen aanmaak stimuleren. Voor het beste resultaat raden wij een kuur van 3 behandelingen aan. We combineren deze behandeling met mironeedling en ter afsluiting sluizen we een collageen serum in de huid door middel van Ultrasound.

Dit is één van de vele behandelingen die wij bieden voor het verminderen van rimpels.

Laat je adviseren door onze huidmanagers, zodat we samen kunnen kijken welk behandelmethode het beste past bij jouw type rimpelvorming.

Collageendraden - Schoonheidssalon Drunen

Liefs, 

Rachsjanda Venneman

Online huidcoach & founder Scenery – cosmedisch huidinstituut.

rachsjanda@scenerybeauty.nl

0416-224450