✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

Rimpels verminderen, hoe doe je dat?

Naar mate je ouder wordt merk je dat je huid gaat veranderen. Als je de leeftijd van 40 hebt bereikt zul je merken dat rimpels en fijne lijntjes steeds meer zichtbaar worden, of dat er meer verslapping ontstaat. Bij de één gaat het sneller dan bij de ander. Dit heeft te maken met een stukje DNA maar merendeels je leefstyle. Rimpels krijg je op een natuurlijke manier nooit helemaal weg, maar je kunt er wel voor zorgen dat ze een stuk minder zichtbaar worden, en je kunt ervoor zorgen dat de huidveroudering uitgesteld wordt en zelfs teruggedraaid wordt.

Huidinstituut Drunen
Hoe ontstaan rimpels 

Rimpels ontstaan door een verminderde productie van collageen en elastine, en dat gebeurt naar mate je ouder wordt. Dit proces kan versnellen door de levensstijl die je aanneemt, en door invloeden van buitenaf. Collageen en elastine zorgen ervoor dat je huid zijn stevigheid en elasticiteit behoud.

Hoe kun je rimpels verminderen 

Om rimpels te verminderen en tegen te gaan zal je sommige dingen wat vaker moeten doen of aanpassen. Je kunt het beste zo vroeg mogelijk beginnen, vanaf je 25ste levernsjaar start huidveroudering in je huid. Je kunt tenslotte beter voorkomen dan genezen. Ik heb hier een aantal tips voor je om rimpels tegen te gaan!

Tips om rimpels te verminderen 

Tip 1: Gebruik een goede bescherming crème. Gebruik het iedere dag, zowel in de zomer als in de winter dien je een juiste bescherming te gebruiken. UV straling is altijd aanwezig! Als je je huid te veel blootstelling geeft aan de zon, veroudert de huid sneller, raakt de huid gedehydrateerd en verliest het zijn veerkracht. Met als gevolg meer rimpels.

Tip 2: Verminder alcohol en tabakswaren. Tabakswaren beschadigt de collageen en elastine van je huid. En dat is niet het enige, doordat je constant je lippen tuit voor een trekje van een sigaret of vape leidt dat naar typische rimpels om de mond. Door alcohol dehydrateert je lichaam, en verstoort de aanmaak van collageen. Het is dus belangrijk om alcohol en tabak zo min mogelijk te gebruiken als je rimpels wilt tegengaan.

Tip 3: Voorkom stress. Dat stress nare effecten heeft op je lichaam wist je misschien al wel, maar dat het ook rimpels veroorzaakt? Chronische stress kan ervoor zorgen dat de beschermlaagjes op je cellen verdwijnen, waardoor je huid sneller oud wordt en rimpels sneller tevoorschijn komen. Nu is stress voorkomen ook wel een moeilijke opgave maar probeer het zoveel mogelijk te voorkomen, wat je kunt.

Tip 4: Drink voldoende water. Hydrateren is belangrijk om je huid gezond te houden. Door elke dag minimaal 1,5 L water te drinken, hydrateer je je je lichaam van binnenuit. Op warme dagen als je meer zweet, of tijdens het sporten moet je nog ietsjes meer drinken om het vochtgehalte goed op peil te houden.

Tip 5: Eet gezond en gevarieerd. De stoffen die in je eten zitten verwerken zich door naar je huid. Zowel de goede als slechte stoffen. Als je ongezonde vetten eet, zul je merken dat je sneller puistjes of onzuiverheden krijgt. Zorg dus dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt voor een gezonde huid. Oftwel kies voor de beautyfoods.

Tip 6: Een goede skincare. De meeste onder ons zullen allemaal een eigen skin care routine hebben, maar biedt jouw skincare wel de juiste verzorging voor jouw huid? Om rimpels te verminderen en je huid stralend en jong te houden, is het belangrijk dat je jouw huid behandelt met actieve ingrediënten, wat bij jouw huidconditie past. Dit is voor iedereen verschillend en verschilt ook een aantal keer per jaar.

IMG_3956 (1)

Wij zijn genomineerd in de TOP3 beste salons van Nederland.

Liefs, 

Rachsjanda Venneman

Online huidcoach & founder Scenery – cosmedisch huidinstituut.

rachsjanda@scenerybeauty.nl

0416-224450