✔ Award winnaar
✔ Al ruim 16 jaar ervaring
✔ Bekend van TV
✔ Gratis parkeren

Wat te doen tegen kraaienpootjes

De huid rondom de ogen is de plaats waar de eerste tekenen van huidveroudering te zien zijn. Dat is omdat het gebied onder je oogbal (de periorbitale holte) een dunne huid met bloedvaten is. Rimpels en kraaienpootjes kunnen als storend worden ervaren. Je huid is een reflectie van wat er in je lichaam afspeelt. Ze zijn zichtbaar en moeilijk te verdwijnen.

Wat is de oorzaak van kraaienpootjes? 

De huid is ontzettend kwetsbaar. Na verloop van tijd breekt het collageen af onder de ogen en verliest het zijn volume en elasticiteit. Dit kan liggen aan de leeftijd, te veel blootstelling aan de zon, genetische factoren en milieuschade. Mensen met een lichtere huid zijn gevoeliger voor rimpels onder de ogen omdat mensen met een donkere huidskleur een grotere hoeveelheid pigment hebben. Dat pigment werkt als een natuurlijke zonbeschermer en voorkomt een versnelde collageen afbraak. Kraaienpootjes zijn expressierimpels: dynamische rimpels die ontstaan door een herhaaldelijke spierbeweging in het gezicht. Kraaienpootjes nemen toe bij overactiviteit van de oogkringspier. Deze oogkringspier is verbonden met de huid rondom de ogen. Wanneer deze spier samentrekt plooit de huid en ontstaan er rimpels. Doordat na je 25e dus de stevigheid en elasticiteit in de huid afneemt worden deze rimpels steeds dieper en blijvend.

Wat kun je tegen kraaienpootjes en rimpels rondom de ogen doen? 

Naast goede huidverzorging en gezond eten kun je voor diepe rimpels ook een afspraak maken bij een van onze huidmanagers. We hebben verschillende opties en behandelingen om jou van jouw kraaienpootjes af te helpen. We hebben speciale collageen draden behandelingen om de elasticiteit en het volume in jouw gezicht weer te verhogen met al resultaat na je eerste behandeling. Het gebeurt allemaal zonder naalden, botox en fillers maar op een natuurlijke manier ben je benieuwd neem dan zeker een kijkje en klik op de link hieronder.

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om je gedrag en gewoontes aan te passen. Gebruik ‘s nachts een vocht inbrengende crème en een goed serum speciaal voor op je oogleden. Draag verder dagelijks een goede SPF, voor het behoudt van een gladde huid.

Als je kiest om je ogen te gaan verzorgen met een goede crème, dan raad ik je aan om een crème te pakken met hyaluronzuur en antioxidanten. Hyaluronzuur vult de ruimte tussen het collageen en elastine op, waardoor ze worden ondersteund zodat ze een gladdere huid bevorderen.

Blijf uit de buurt voor oogcremes met een parfum erin. Vermijdt alles met een geur, want de huid onder de ogen kan erg gevoelig zijn en vaker op allergenen reageren dan de huid elders op het gezicht of lichaam.

Het is goed om je ogen af en toe te verzorgen met een goed oogmasker. Op deze manier zorg je voor dat je ogen een goede hydratatie krijgt en zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie. Op deze manier heb je minder vermoeide ogen en zie je er strak en jong uit.

Heb je vragen over kraaienpootjes, rimpels, fijne lijntjes of andere huidproblemen. Neem gerust contact op met een van onze huidmanagers of kom eens langs in ons instituut.

Liefs, 

Rachsjanda Venneman

Online huidcoach & founder Scenery – cosmedisch huidinstituut.

rachsjanda@scenerybeauty.nl

0416-224450